×

Archief

angelique cremers

angelique cremers
Angelique Cremers
kunst met een edgy randje

Als beeldend kunstenaar zit de perfectie voor haar in de imperfectie. Angelique wil graag met haar bronzen beelden de ware puurheid in schoonheid raken. Waar het vroeger vooral om het gelikte plaatje ging en alles perfect moest zijn, heeft schoonheid in de loop van de jaren een diepere dimensie gekregen voor haar. Dat kun je zien aan het edgy randje in haar kunst.

'Het zijn' evenaren als uitdaging

Angelique ziet het als een enorme uitdaging om het leven met haar werk weer te geven. Het wonder van het zijn in al zijn fases fascineert haar. Dat gevoel wil ze graag overbrengen met haar beelden. Puurheid door structuren, 'rafels' spelen daarin een belangrijke rol. Bij het creëren van haar werken, wil ze het liefst zo vrij mogelijk zijn. Zo kan ze zich als kunstenaar blijven ontwikkelen. Haar werkervaring in een bronsgieterij maakt dat ze haar beelden nog meer vorm kan geven. Minimale was gebruiken op bepaalde delen van een mal, zorgen voor de imperfectie waar ze dat hebben wil.

Tot de kern doordringen

Juist dat randje dat doet het voor Angelique. Als voormalig miss Holland kent ze als geen ander de impact van schoonheid. Vroeger moest het plaatje altijd perfect zijn. Zeker toen ze gekroond werd. Uiterlijke vertoning kan nog altijd prachtig zijn, toch draait het allemaal om de kern. Daar zit de kracht; de werkelijke schoonheid. Vanuit haar diepste ziel probeert ze dan ook de puurheid van de schoonheid keer op keer te vangen in haar beelden.

TOP