carla wijdemans-donselaar

 

portretfoto carla‘Blijven groeien en geïnspireerd worden’ is het levensmotto van Carla Wijdemans-Donselaar. Vanaf haar vroegste jeugd al gepassioneerd door kunst; het gevoel was er, maar de techniek ontbrak. Het nemen van lessen heeft hierin verandering gebracht.

Zodoende is ze sinds een aantal jaren dagelijks in haar atelier te vinden. Daadwerkelijk aan het werk met verf en penseel of in gedachten. Het schilderen is voor haar een uitdaging, een proces, elk schilderij weer. Vaak is haar werk abstract, soms afgewisseld met een figuratief doek, op canvas of linnen. Dikke en dunne lagen acryl- en olieverf geven haar werk reliëf. Bij het schilderen heeft ze meestal een bepaald doel voor ogen, maar omdat ze ook heel intuïtief werkt ontstaat er soms iets totaal anders.

Het gewone leven van alle dag – de mensen en de situaties om haar heen – en haar onderbewustzijn vormen de bronnen van inspiratie. Haar werk spreekt veel mensen tot de verbeelding, getuige de vele doeken die al zijn verkocht aan particulieren en bedrijven in binnen- en buitenland.

TOP