jos baijens (horloges/brilmonturen)

Jos BaijensJos Baijens (1962) is creatief, veelzijdig en houdt van ‘schetsen en kletsen’. Begonnen op de middelbare technische school (hout en meubel) doorliep hij vervolgens de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost te Breda. Hij studeerde in 1987 af met ‘architectonische vormgeving’ als specialisatie.

In 1992 richtte Jos zijn eigen bureau op, ‘Baijens & Partners Architectonische Vormgeving’. Sindsdien ontwerpt hij voor het midden- en kleinbedrijf, van juwelier tot optiek, zowel tweedimensionaal (logo’s en huisstijlen) als driedimensionaal (interieurs en meubels). Door zijn eenmanszaak is hij zeer flexibel en in staat om ‘totaalconcepten’ te creëren, waarbij hij actief ontwerpt en meedenkt van schetsfase tot oplevering. Inmiddels heeft hij al enkele honderden referenties van winkelinterieurs op zijn naam staan en is hij uitgegroeid tot het meest gespecialiseerde optiek-architectenbureau van Nederland.

Met al die opticien-kennis was de link naar het ontwerpen van brilmonturen natuurlijk snel gemaakt. In 2001 kwam Jos Baijens met zijn eigen merk JOS!, dat naast monturen ook horloges omvat. Karakteristieke, eigenzinnige en zeer eigentijdse ontwerpen die door de beperkte oplage altijd exclusief zijn.

Aan inspiratie en energie ontbreekt het Jos niet. Daarom geeft hij ook nog lezingen over vormgeving, functioneert hij als docent op opleidingen en scholen, is hij actief in diverse creatieve commissariaten en exposeert hij door het hele land.

TOP