tijdens carnaval gesloten

tijdens carnaval gesloten

Tijdens carnaval is de Dutch Art Design Salon

gesloten op:

zaterdag 25 maart

dinsdag 28 februari

woensdag 1 maart

 

nieuw: anar creations

Anar Creations

Dat Faranak Nourbakhsh en Shirin van Rooijen passie hebben voor design straalt in uit alles wat zij doen. Moeder en dochter werken samen aan het merk Anar Creations, waar sjaals, schilderijen, posters, kussens en tapijten verkocht worden.
lees meer…

nieuw: krista van dijk

Krista van Dijk is geboren en getogen in Friesland. Na de HAVO in Sneek is ze in 1999 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met als afstudeerproject een aantal zelf ontworpen tassen (richting 3D-Design). In 2001 heeft ze  een cursus gevolgd aan het SVGB in Nieuwegein voor het vervaardigen van leren tassen. In 2003 is Krista gestart met het ontwerpen, produceren en verkopen van leren tassen

lees meer

28 januari: opening expositie

‘Stoer Krachtig of Prachtig’ U mag het zeggen!
Zaterdag 28 januari wordt om 13.00 uur in de Dutch Art & Design Salon, Lange Putstraat 10 ’s-Hertogenbosch, Expositie ‘Stoer Krachtig of Prachtig’  geopend.  U mag het zeggen!
Iedereen is van harte welkom op de opening, tevens onze nieuwjaarsborrel. Hét moment om kunstenaars te ontmoeten en jezelf te laten verrassen. Laat de kunst door je aderen stromen en proost met ons op een mooi kunstzinnig 2017. De toegang is gratis.
De expositie is te bezichtigen tot en met 25 maart 2017.

DoDay creatief aan de slag

“JUX VERLICHTING”

Dinsdag 14 februari  19.30  22.00 uur.

Maak je eigen persoonlijke JUX!
Voor iedereen die graag creatief aan de slag wil.
Onder de inspirerende begeleiding van kunstenares Marjo  Smits, terwijl je luistert naar haar JUX gedichten.
lees meer
http://www.marjo.eu/

nieuw: antoinette janssen

antoinette janssen

Houdingen zijn  de rode draad in het werk van Antoinette Janssen.
Kleuren zichtbaar in de  huid.
Snelheid die lijkt door te gaan en tegelijk verstild.
Altijd had ze al  naar de kunstacademie  gewild. Pas op latere
leeftijd ging ze naar de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk en
daarna volgde ze 3 jaar de kunstacademie in Londen.
lees meer

nieuw: gerard galema

gerard galema 3D. nr 2. 100x80 cm

Gerard Galema’s kennismaking met de abstract expressionistische kunst was, liefde op het eerste gezicht. Kunstenaars waaronder  Willem de Kooning, Karel Appel maar ook materiekunstenaars als Kiefer en Tapies hebben een onuitwisbare indruk op hem gemaakt. lees meer

kunstzinnige cadeautips

kunstzinnige  cadeaus
Verras je familie of vrienden eens met een origineel cadeau. Bij ons koopt u lederen en vilten tassen, sieraden, kleine schilderijen en beeldjes voor een leuke prijs. Allemaal ontworpen en gemaakt door Nederlandse Designers en kunstenaars. Vandaar onze naam: Dutch Art & Design Salon. Pak eens verrassend uit dit jaar. Kijk verder op deze website naar de mogelijkheden.

sport in de kunst
hans baten maakt kunst met een knipoog.
Verras uw dierbare sportieveling tijdens de feestdagen met een van de sculpturen uit de serie “sport”
lees meer

feesdagen-kunst-cadeau

 

nieuw: edwin van den berg

Edwin van den Berg Uilenburg, olie op doek, b100xh80cm,

Edwin van den Berg
woont en werkt sinds kort in Den Bosch. Edwin vindt zijn inspiratie dichter bij huis en dat is te zien in zijn schilderijen. lees meer

nieuw: vanelse

vanelse-mode

Van Else Het modern-klassieke damesmodemerk van de Surinaams-Nederlandse Else Hardjopawiro, die haar zwierige en kleurrijke ontwerpen al toonde tijdens Africa Fashion Week Barcelona en London Fashion Week.
lees meer 

 

nieuw: gerna scheepens

De beeldende kunst kent vele richtingen, waarbinnen het tekenvak mijn passie werd. Tijdens en vooral ook na mijn opleiding aan de Academie begon het experimenteren en het vinden van een eigen weg.  lees meer

24 september: expositie de verrassing

nieuwsbrief-verrassing-jpg

Zaterdag 24 september wordt om 15.00 uur in de Dutch Art & Design Salon, Lange Putstraat 10 in 

’s-Hertogenbosch Expositie ‘de Verrassing’  geopend. De expositie is te bezichtigen tot en met 19 november 2016.

Iedere keer wanneer er in de Dutch Art & Design Salon een nieuwe expositie wordt geopend ervaren wij  een gevoel van verrassing.  Onze kunstenaars ervaren regelmatig  hetzelfde, zij beginnen aan een werk maar soms is het eindresultaat verrassend anders! En de bezoeker van de Salon horen wij regelmatig zeggen ‘wat verrassend’ zoveel verschillende kunst in één Salon. Laat uzelf dus ook eens verrassen! Iedereen is van harte welkom op de opening, de toegang is gratis.

Eduard Linders heeft sinds 2000 een zelfstandig atelier, midden in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Hij werkt voornamelijk met olieverf en acryl, op linnen of canvas, vaak in combinatie met fotografie. Zijn schilderijen verschijnen meestal in series met namen als ‘Laagland’, ‘Achterland’, ‘PetitcarrédelaVille’ en ‘Passage Maroc’. Centraal thema in zijn werk is Ruimte, in de vele betekenissen van het woord.

 

Hélène Hill haar schilderijen zijn verrassend kleurrijk. Hélène werkt met acryl, houtskool en krijt. Zij gaat zonder een voorop gezet plan te werk en laat zichzelf daarbij ook verwonderen. Ze geeft met snelle en krachtige lijnen menselijke figuren vorm, balancerend op de grens van figuratie en abstractie. Sfeer en zeggingskracht zijn het doel, niet de perfectie. De vooral vrouwelijke figuren laten zich kwetsbaar treffen zonder hun kracht te verliezen.

Marise den Hartog is sinds haar jeugd gefascineerd door diverse kunstvormen. Na haar opleiding aan de kunstacademie veranderde zij van richting. Sieraden genieten nu haar voorkeur en dan vooral de sieraden waarin bijzondere kralen zijn verwerkt. Voor Marise vielen de puzzelstukjes op zijn plaats toen ze in 2006 kennis maakte met het branden van glaskralen. Gepassioneerd blijft ze nieuwe dingen uitproberen waardoor karakteristieke kralen ontstaan. De ultieme uitdaging om wat bijna onmogelijk lijkt toch mogelijk te maken. Met prachtige glazen sieraden als eindresultaat!

Anne Tolsma maakt  sinds 20 jaar beelden en heeft een unieke herkenbare stijl ontwikkeld. Deze kenmerkt zich door een krachtige strakke lijnvoering welke ook in combinatie met ronde vormen een sterke zeggingskracht heeft. Haar beelden zijn vooral vrouwfiguren gevormd uit harde steensoorten als marmer, graniet en Belgisch hardsteen. lees meer

Meer info over de expositie en de kunstenaars vindt u op onze website:

www.dutchartdesignsalon.com

De Dutch Art & Design Salon is open op dinsdag t/m zaterdag en de eerste (koop)zondag van de maand van 13.00- 17.00 uur.

 

 

TOP