×

Archief

marise den hartog

marise-den-hartog-foto
Sinds haar jeugd is Marise den Hartog (1963) gefascineerd door diverse kunstvormen. Sieraden genieten haar voorkeur en dan vooral sieraden waarin bijzondere kralen zijn verwerkt. Er is geen juwelier of galerie waar ze voorbij loopt zonder een blik in de etalage te werpen of binnen te lopen.

Na haar opleiding aan de kunstacademie is ze een hele andere richting in geslagen. Toch bleef er jarenlang een gevoel van onrust en de behoefte om te willen creëren. Een eindeloos durende zoektocht heeft uiteindelijk geleid tot het ontwerpen van glazen kralen.

Voor Marise vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats toen ze in 2006 kennis maakte met het branden van glaskralen. Inmiddels heeft ze, door het volgen van veel workshops en veel te oefenen en te experimenteren, zich de techniek eigen gemaakt en creëert ze nu ‘kleine schilderijtjes’ van glas. Sommige heel gedetailleerd, andere eenvoudiger, met vormen die ontstaan door verschillende soorten en kleuren glas te combineren. Gepassioneerd blijft ze nieuwe dingen uitproberen waardoor de karakteristieke kralen ontstaan die ze toepast in haar sieraden. Hierdoor is ze soms weken of maanden bezig met de uitwerking van een idee. Maar voor Marise is het de ultieme uitdaging om wat bijna onmogelijk lijkt toch mogelijk te maken. Met prachtige glazen sieraden als eindresultaat!

 

 

TOP